Nijenhuis en Houpst Makelaars - Eertze Houpst

Eertze Houpst (1970), register makelaar/taxateur De Meern

Eertze Houpst

Leuk om te horen
Wij verdienen ons geld met het verkopen en aankopen van huizen voor opdrachtgevers. Maar uiteindelijk is dat geld voor mij niet het allerbelangrijkste. Ik vind het écht leuk als wij voor een opdrachtgever een huis goed kunnen verkopen. Als ik dan later hoor hoe tevreden die klant over ons is, dat vind ik echt gewéldig.

Zien wat mensen zoeken
Bij een bezichtiging van een woning die bij ons te koop staat die op niets uitloopt, doe je toch een waardevol contact op. Je ziet namelijk waar de kijker naar op zoek is, wat hij verwacht van een woning. Dan ga je vanzelf denken wat er nog meer in de verkoop staat of komt en wat bij deze koper zou kunnen passen. Het lukt regelmatig om op die manier een match tussen koper en verkoper te maken.

Niet de goedkoopste
Wanneer ik aan een klant vraag wat hij zou willen betalen voor onze dienstverlening, ligt dat vaak niet ver af van wat wij vragen. Wij zijn niet de goedkoopste. Maar onze tarieven zijn zeker concurrerend. We willen ook niet de goedkoopste zijn, we willen liever de beste zijn.

No-nonsense
In vergelijking met andere makelaars zijn wij laagdrempelig: open en goed benaderbaar. Gericht op een goed resultaat voor de klant, op een no-nonsense manier.

Eerlijke vergelijking
Ik zou best eens een vergelijking willen zien tussen verschillende makelaars. Maar dan niet op makelaarskosten, maar op hoe snel een woning verkocht wordt en tegen welke prijs. Ik weet zeker dat wij goed scoren in zo’n vergelijking. Die informatie zou wat mij betreft dan ook openbaar mogen zijn.